Met recht deskundig

Meer over

De advocaat

Mr. drs. Harry Groenenboom groeide op in Barendrecht. Na zijn vwo-opleiding voltooide hij de studies rechten en filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarna was hij in verschillende juridische functies werkzaam bij gemeenten, een energiebedrijf en een woningcorporatie. Zodoende deed hij brede werkervaring op in onder andere het huurrecht, verbintenissenrecht en bouwrecht. In 2011 richtte hij Groenenboom Juridisch Advies op. Dit adviesbureau vormde hij om tot Groenenboom Advocatenpraktijk. Sinds 2014 is hij als advocaat werkzaam. In 2017 vestigde hij zich met zijn kantoor in Ridderkerk.

Harry is lid van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Hij is bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Rechtskundige Adviseurs (NVRA). Verder levert hij als medewerker van het vaktijdschrift 'De Praktijkgids' bijdragen over arbeidsrecht en huurrecht.

Harry is lid van de volgende specialisatieverenigingen:

  • Vereniging Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA)
  • Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA)

Buiten zijn werk is Harry op kerkelijk terrein actief, onder andere als ambtsdrager in zijn kerkelijke gemeente.

Rechtsgebieden

Harry Groenenboom heeft de volgende registraties in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten:

  • arbeidsrecht
  • huurrecht (woonruimte en bedrijfsruimte)
  • procesrecht

Op grond van deze registratie is Harry Groenenboom verplicht om per jaar tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Sponsoring

Groenenboom Advocatenpraktijk is sponsor van:

  • Stichting Hart voor West te Rotterdam.

Stichting derdengelden

Groenenboom Advocatenpraktijk heeft geen stichting derdengelden. Dit betekent dat het geld rechtstreeks op uw rekening wordt gestort als u recht heeft op een geldbedrag.

Werkgebied

Groenenboom Advocatenpraktijk werkt voor cliƫnten uit heel Nederland. De meeste komen echter uit Ridderkerk en de wijde omgeving daarvan.

Wanneer u verder weg woont, is dat geen probleem. Via telefoon en internet is Groenenboom Advocatenpraktijk goed bereikbaar. Uiteraard ook per auto en openbaar vervoer. Het kantoor is gevestigd nabij de A16. Daarnaast biedt het kantoor de mogelijkheid om u te ontvangen op het adres Papland 18 te Gorinchem.

Daarnaast komt Harry ook graag naar u toe. U kunt dan in uw eigen omgeving uw verhaal doen.

IMG_9537_verkleind